Verantwoord & bewust

Wij werken voornamelijk samen met leveranciers uit de buurt en waar mogelijk werken we met biologische of streekeigen producten.

Kaasboerderij de Wit

Voor Jan en Anneke van kaasboerderij de Wit in Harmelen is het goed verzorgen van de koeien het allerbelangrijkst, want daar moeten uiteindelijk hun producten uitkomen. Als je eenmaal boerenkaas gewend bent, wil je niet meer anders. Het is puur, eerlijk en echt. De verse smaak van het land, zoals het hoort. Alles komt rechtstreeks uit de koe. En dat proef je!

Oostdam - melk

De boerderij van de Familie Oostdam, met 130 koeien, ligt in het Groene Hart in Bodegraven. De koeien bepalen zelf wanneer ze gemolken worden, als het weer het toelaat, staat het hek altijd open en kiezen de koeien zelf of ze naar buiten willen en de lichte serrestal met moderne voorzieningen zorgt ervoor dat de koeien een rustig en relaxt leven hebben. De melk van Oostdam is altijd supervers, na het melken wordt de melk binnen 24 uur verwerkt en verpakt in de mini zuivelfabriek op het erf. De melk heeft een heerlijke, rijke en volle smaak.

pand-vanuit-de-vlindertuin-2-2.jpg

Waards rund

Waards rund is vlees van absolute topkwaliteit. De runderen grazen in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel nabij Oudewater en Montfoort. In de stal genieten de koeien van een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, mais, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden met klassieke muziek op de achtergrond. Een exclusief, ambachtelijk en oer-Hollands stukje rundvlees.

Brood van Broodheeren

Broodheeren is een bakkerij met kenniscentrum waar kennis over ambacht en de productie met desembrood wordt gedeeld. Met als trefpunt waar alle creatievelingen in de wereld samenkomen en kennis over het ambacht broodbakken zal worden uitgewisseld. Edwin Klaasen en Bart Cales zijn ten tijde van de corona crisis samen de uitdaging aangegaan om een nieuwe bakkerij en kenniscentrum in Noord-Brabant te openen. Ambacht overdragen en eerlijk puur brood bakken; dat is waar Broodheeren voor staat.

Brouwerij de Borrelnoot

Brouwerij de Borrelnoot is opgericht door bierliefhebbers voor bierliefhebbers. De bieren worden op eigen wijze gebrouwen en de brouwers zijn steeds op zoek naar nieuwe ingrediënten, vooral de ingrediënten die je niet zo snel in bier zou verwachten. Dit geeft de bieren van Brouwerij de Borrelnoot een eigenwijs karakter. In samenwerking met Brouwerij de Borrelnoot hebben wij onze eigen bieren op tap ontwikkeld: Kameryck Blond, Kameryck Bok en Kameryck Weizen.

kameryckse Jam

De Kameryckse jam wordt op ambachtelijke wijze gemaakt in eigen keuken met fruit van Vlooswijk uit Linschoten. Het fruit wordt gekookt en hier wordt enkel geleisuiker aan toegevoegd om het tot een mooie en eerlijke jam te maken.

Kamerycks Oorwarmertje

Heel vroeger bereikten specerijen, koffie en alles wat van ver kwam, het toenmalige Kameryck (nu dorp Kamerik) via de eindeloze buursloten en het Oortjespad. In ruil voor een slaapplaats stonden handelaren graag wat van hun handelswaar af. De bewoners maakten hier koffi elikeur van waar je warme oortjes van kreeg. Een onweerstaanbaar drankje met een bite. Op de heerlijke ronde en zachte smaak van langzaam getrokken koffi e en zuivere cacao, dansten tonen van kaneel, nootmuskaat en zelfs een vleugje zwarte peper. Ter ere van deze streek hebben we deze vloeibare bonbon, in samenwerking met The Chamberick Distillery in Kamerik opnieuw gebrouwen. Heerlijk voor bij de koffie!

Kameryckse Appelsap

De appels en peren die worden gebruikt in onze eigen Kameryckse appel en appel/peer sap komen rechtstreeks van de fruitboomgaard van de Familie Vlooswijk uit Linschoten. De appels en peren worden verwerkt bij sap-perserij Schulp in Breukelen en gebotteld zonder toevoegingen. Puur fruitsap!

Eau de Vie

Van de pulp die overblijft van de verwerkte appels voor onze appelsap, laten we onze eigen Eau de Vie maken bij The Chamberick Distillery in Kamerik. Aan de pulp wordt gist toegevoegd. De gistcellen worden omgezet naar alcohol waardoor distillatie onstaat. Daaruit komt een heerlijke Eau de Vie gemaakt van ingrediënten uit het Groene Hart.

 

 

dsc09651.jpg