Historie
buitenplaats Kameryck

Het verhaal achter Buitenplaats Kameryck

In juni 2007 opende Buitenplaats Kameryck voor het eerst haar deuren.

Lees meer

De eerste kennismaking

Het was een herfstige dag dat Mark Haagen een eerste gesprek had met Hans Voorn. Bij van der Valk Breukelen in de brasserie hadden zij afgesproken. Hans was al acht jaar met het plan voor Kameryck bezig. Hij had in die tijd zeker een man of twintig aan de keukentafel gehad om te zoeken naar een juiste partner om het avontuur mee aan te gaan. Mark en Hans hadden een goed gesprek, er zouden er nog vele volgen.

In eerste instantie was het de intentie dat Mark de horeca zou pachten. Na veel rekenwerk kwamen zij tot de conclusie dat dat niet werkte. De klik was echter zo goed dat Hans vroeg of Mark zich wilde inkopen. Het begin van een mooi, maar ook onzeker avontuur.

foto-scan-kameryck.jpg

Het onstaan van Buitenplaats Kameryck

In juni 2007 opende wij voor het eerst onze deuren. De intentie was om te proberen zo veel mogelijk zakelijk te combineren met een bedrijfsuitje. Dus vergaderen met Pitch&Putt bijvoorbeeld. De golfbaan was pas klaar in september, maar Kameryck ging in juni dus al open. Die eerste maanden waren zo hectisch met vooral vergaderingen en familiefeesten dat het principe van vergaderen en Pitch&Putt spelen al snel overboord werd gezet. Hans en Mark kwamen er steeds meer achter dat de locatie en de gastvrijheid die zij boden voldeed aan een grote behoefte. Vooral de ligging tussen Utrecht en Amsterdam en de meer dan 300 gratis parkeerplaatsen bleek een USP te zijn.

Een uniek bedrijf

Het unieke aan dit bedrijf is wel dat er meerdere doelgroepen bedient worden. Door de week vooral de zakelijke gast en in het weekend de familiefeesten. Van een bruiloft tot oma die 80 wordt. Van 40 jarige huwelijken tot high tea’s. Ook de overnachting in de groepsaccommodatie in zgn. Veldhuysjes bleek een schot in de roos.


De omgeving, midden in het Groene Hart, tussen de weilanden en tussen de driehoek Utrecht, Amsterdam, Den Haag. Het prachtige gebouw, de gedrevenheid van hen als ondernemers en al snel een zeer gedreven team om zich heen maakte dat Kameryck een vliegende start heeft gemaakt.

 

De verbouwing van Kameryck 2.0

Dit succes resulteerde al snel in plannen om het pand verder uit te bereiden. Een onderneming als deze heeft veel spullen (sport en spel). Ook de kantoren en keuken werden echt te klein. Deze plannen hebben wij eindelijk mogen uitvoeren wat resulteert in een prachtig pand waarin congressen, vergaderingen, sportdagen, familiefeesten, bruiloften en een heerlijk restaurant goed kunnen huisvesten. Een locatie voor iedereen waar samen met een ongelooflijk enthousiast team iedere dag alle gasten worden verwend en verzorgt.

The making off Buitenplaats Kameryck

 

dji-0002.jpg

Buitenplaats Kameryck in de zomer

 

Buitenplaats Kameryck in de winter

 

 

 

dji-0105.jpg
buitenplaats-kameryck-2.jpg