Menukaart
Van Restaurant 't Ryck

Heerlijk eten bij Restaurant 't Ryck

In ons restaurant kun je genieten van gerechten van onze Zuid-Afrikaanse Braai. Hierbij maken we gebruik van kruiden en groentes uit eigen tuin en werken we zoveel mogelijk met producten uit het Groene Hart. 

Lees meer

Meer lezen

Restaurant 't ryck

Menukaart

Ons concept draait om het koken vanaf onze Zuid-Afrikaanse Braai. Door het grillen op houtskool verspreiden zich heerlijke geuren over het terras waar het water je van in de mond loopt. En ook nu spelen streekproducten nog steeds een belangrijke rol. Daarbij worden de gerechten verrijkt met kruiden en/of groentes uit eigen tuin.

Bekijk hier onze kaart voor lunch & diner:

Menukaart  

Dranken

Onze huiswijnen zijn speciaal geselecteerd bij onze gerechten van de braai, maar ook zeer geschikt voor bij de borrel. Daarnaast hebben wij ook een mooie wijnkaart samengesteld. Hierin hebben wij een duurzame keuze gemaakt om uitsluitend te werken met wijnen uit Europa.

In samenwerking met onze lokale partner brouwerij BorrelNoot uit Kamerik bieden wij diverse speciaal bieren, waaronder ons hoogsteigen Kameryck Blondbier, van eigen receptuur gebrouwen op een steenworp afstand van Buitenplaats Kameryck. Kameryck blond is een heerlijk onvervalst bier van Kameryckse klasse. Dit blond bier legt vluchtig wat lentebloesem op je tong, gevolgd door een robuust bittertje waardoor je snel verlangt naar de volgende slok. Dit bier is ook te koop als fraai cadeau, in een luxe verpakking met twee flesjes en één glas. 

 

Koffielikeur
Kamerycks Oorwarmertje

Heel vroeger bereikten specerijen, koffie en alles wat van ver kwam, het toenmalige
Kameryck (nu dorp Kamerik) via de eindeloze buursloten en het Oortjespad. In ruil
voor een slaapplaats stonden handelaren graag wat van hun handelswaar af. De bewoners maakten hier koffielikeur van waar je warme oortjes van kreeg. Een onweerstaanbaar drankje met een bite. Op de heerlijke ronde en zachte smaak van langzaam getrokken koffie en zuivere cacao, dansten tonen van kaneel, nootmuskaat en zelfs een vleugje zwarte peper. Ter ere van deze streek hebben we deze vloeibare bonbon, in samenwerking met The Chamberick Distillery in Kamerik opnieuw gebrouwen.

Eten

Restaurant ’t Ryck ligt midden in het Groene Hart. De ambachtelijke keuken focust zich op ecologische en streekeigen producten. In het verlengde van onze ambitie om onze prachtige buitenomgeving te omarmen, bereiden wij alle gerechten vanaf onze vuurplaats met als smaakmaker “de Braai”. 

Waards Rund

Waards rund is vlees van absolute topkwaliteit en wordt met alle zorg omgeven. De runderen worden verwend in de wei en in de stal. Grazen in de Snelrewaard, langs de oevers van de Hollandse IJssel. Genietend in de stal van een zorgvuldig samengesteld menu van biologische soja, mais, bierbostel, suikerbieten, aardappelvezels, hooi, stro en biologische kruiden met klassieke muziek op de achtergrond. Dit alles onder toeziend oog van Waards Rund-houder Karel de Bruyn.

Borrel

Voor de lekkere trek die vaak gepaard gaat met een borrel bieden wij koude en warme borrelhappen aan, zoals bitterballen en nachos. Voor gasten die niet kunnen kiezen is er de Ryckelijke Borrelplank: een assortiment van onder andere heerlijke kazen uit de regio, worst uit het Groene Hart, Kameryckse olijven en vers brood. 

Reserveer hier!