Blotevoetenpad
buitenplaats Kameryck

Meer lezen

Blotevoeten- en Belevingspad

Als onderdeel van Buitenplaats Kameryck wordt binnenkort gestart met de aanleg van een blotevoetenpad. Een pad van meer dan 1,5km dwars door het Groene Hart. ‘Eigenlijk is het meer dan een blotevoetenpad’, zo vertelt Mark Haagen, eigenaar van Buitenplaats Kameryck. ‘het is een belevingspad met tal van leuke en interessante wetenswaardigheden over het Groene Hart.’

Voordat het belevingspad open kan, moet er nog heel veel gebeuren en daar gaan ze de komende weken hard mee aan het werk. De verwachte opening zal medio 2024 zijn.

Voor jong & oud

Het is een tocht die voor jong en oud interessant is. Waar veel blotevoetenpaden over zingeving gaan of alleen voor kinderen zijn, is er bij ons gekozen om op een leuke en interessante manier uitleg te geven over de schoonheid van het Groene Hart. Zo kun je bijvoorbeeld lezen en zien wat een buurtsloot is en wat vroeger het nut was van het Geriefbosje. Maar, je voelt het ook! De verschillende ondergronden die het Groene Hart zo bijzonder maken. En zelfs de vogels komen tot ‘leven’ door verschillende geluidsfragmenten die je kunt horen. ‘Spannende overtochten? over water, met je voeten door de modder of hengelen naar kikkervisjes; alles is straks mogelijk.’ Vertelt Haagen.

h9a0664-klein.jpg
dsc04375-klein.jpg