Blog
Bij Kameryck

*** Persbericht *** Aanleg belevingspad Buitenplaats Kameryck.

PERSBERICHT

Aanleg belevingspad Buitenplaats Kameryck.

KAMERIK - Als onderdeel van Buitenplaats Kameryck wordt binnenkort gestart met de aanleg van een blotevoetenpad. Een pad van meer dan 1,5km dwars door het Groene Hart. ‘Eigenlijk is het meer dan een blotevoetenpad’, zo vertelt Mark Haagen, eigenaar van Buitenplaats Kameryck. ‘het is een belevingspad met tal van leuke en interessante wetenswaardigheden over het Groene Hart.’

‘Al een aantal jaren spelen wij met de gedachten om een blotevoetenpad hier aan te leggen. Het Groene Hart heeft zoveel te vertellen.
Mijn in 2020 overleden compagnon Hans Voorn had al heel veel voorwerk gedaan, maar door o.a. corona stond de tijd een beetje stil. Dit jaar hebben wij een subsidie mogen ontvangen van de provincie Utrecht, want ook zij zien het educatieve en informatieve aspect van dit belevingspad gelukkig goed in. Het is een tocht die voor jong en oud interessant is. Waar veel blotevoetenpaden over zingeving gaan of alleen voor kinderen zijn, is er bij ons gekozen om op een leuke en interessante manier uitleg te geven over de schoonheid van het Groene Hart. Zo kun je bijvoorbeeld lezen en zien wat een buurtsloot is en wat vroeger het nut was van het Geriefbosje. Maar, je voelt het ook! De verschillende ondergronden die het Groene Hart zo bijzonder maken. En zelfs de vogels komen tot ‘leven’ door verschillende geluidsfragmenten die je kunt horen. ‘Spannende overtochten over water, met je voeten door de modder of hengelen naar kikkervisjes; alles is straks mogelijk.’ Vertelt Haagen.

Voordat het belevingspad open kan, moet er nog heel veel gebeuren en daar gaan ze de komende weken hard mee aan het werk. Via de website kun je de voortgang volgen.
De verwachte opening zal medio 2024 zijn.

EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie

Voor aanvullend beeldmateriaal of meer informatie kun je contact opnemen met:
Mark Haagen
Eigenaar
mark@kameryck.nl
M: 06-28676925


Terug naar overzicht