Blog
Bij Kameryck

De waarde van de "Fun Factor" tijdens een zakelijk event

Wat is de waarde van het toevoegen van een "fun" element tijdens een zakelijk evenement? Waarom is dit zo belangrijk en hoe zorg je ervoor dat het aansluit bij het thema en de boodschap van de klant?

Het toevoegen van een fun element (of activiteit) aan een congres of andere bijeenkomsten kan de hele ervaring naar een hoger niveau tillen. Het zorgt voor een ontspannen sfeer waarin deelnemers zich sneller op hun gemak voelen en gemakkelijker contact leggen met anderen. Daarnaast is het ijs eerder gebroken de tussen sprekers en het publiek, wat leidt tot een meer informele en open interactie.

Dit element of de activiteit moet wel zorgvuldig worden gekozen. Het is namelijk belangrijk dat deze aansluit bij het thema en de boodschap van de dag. Zo versterkt het namelijk de beleving. Een goed gekozen activiteit geeft het evenement meer betekenis en zorgt ervoor dat deelnemers de bijeenkomst nog lang herinneren. Kortom, een evenement met een passende activiteit is een krachtig middel om betrokkenheid te vergroten en de boodschap effectief over te brengen.

Voordelen van het toevoegen van een activiteit

  1. Verbeterde betrokkenheid en informatiebehoud: Mensen onthouden informatie beter wanneer ze betrokken zijn bij positieve en leuke activiteiten.
  2. Positieve invloed op netwerken: Na een ontspannen activiteit voelen deelnemers zich zelfverzekerder om te netwerken. Het ijs is immers al gebroken.
  3. Positieve beoordeling van het event: Een leuke activiteit heeft een directe invloed op de algehele beoordeling van het evenement. Een fijne ervaring wordt altijd gewaardeerd.
  4. Betere teamdynamiek en productiviteit: Door nieuwe inzichten, ontspanning en samenwerking kan een activiteit bijdragen aan betere resultaten binnen een team.

Focus op verbinding

In de huidige arbeidsmarkt zijn verbinding en betrokkenheid onder medewerkers belangrijker dan ooit. Bedrijfsuitjes zijn een uitstekende manier om te laten zien dat medewerkers worden gewaardeerd. Het thema "verbinding" speelt hierbij vaak een centrale rol. We zien dat werkgevers bereid zijn te investeren in waardevolle evenementen met unieke activiteiten die bijdragen aan specifieke doelen, zoals het bevorderen van duurzame relaties binnen een team, betere samenwerking of het bieden van nieuwe inzichten.

Onze aanpak

Met onze ruime ervaring én ruime locatie van 15 hectare en meer dan 20 verschillende activiteiten hebben wij alle middelen en kennis in huis om een activiteit aan te bieden die past bij de organisatie of groep. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, een energizer tijdens een lange congresdag of een afsluiter van een bijeenkomst, wij bekijken elke aanvraag individueel en geven advies op maat. Hierbij houden we rekening met de wensen, doelgroep, het programma en het doel van de dag.

Ons doel is altijd om een evenwicht te vinden tussen vermaak en relevantie, zodat deelnemers geïnformeerd en geïnspireerd worden. Een activiteit moet naadloos aansluiten bij de boodschap van het evenement. Is het thema bijvoorbeeld gericht op innovatie, dan kan een creatieve teambuildingactiviteit perfect passen.

Wij staan klaar om met onze ervaring en expertise de perfecte activiteit samen te stellen voor jouw volgende evenement!


Terug naar overzicht