Blog
Bij Kameryck

15 jaar Kameryck, een blik op de toekomst

15 jaar Kameryck.

Er is al zoveel geschreven over de afgelopen jaren. Eigenlijk van jaar tien tot nu is er meer gebeurd dan in menig 25 jaar in totaal. In ieder geval bij ons. Maar nu even geen lang verhaal over een bouwstop, een compagnon die overlijdt (in juni dit jaar alweer twee jaar geleden, RIP Hans), en ook even niet over corona. Daar hebben we genoeg woorden aan gewijd. Laten we eens naar de toekomst kijken. En dan niet naar volgend jaar of over twee jaar, maar hoe zou Buitenplaats Kameryck erbij staan over 15 jaar? En dan gelijk maar een disclaimer: Onderstaand is futuristisch, en niet gestoeld op welke plannen dan ook.

We schrijven juni 2037. Ik parkeer mijn elektrische auto in onze ondergrondse parkeergarage. Deze is net geopend. Door een nieuwe manier van bouwen in het Groene Hart is dit zelfs in deze veengrond nu goed en relatief goedkoop te doen. Via de roltrap kom ik in de lobby van ons 50 kamers tellende boutique hotel. De romantische Veldhuysjes (groepsaccommodatie) van weleer waren nodig aan vervanging toe en heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een mooi hotel welke geheel opgaat in de natuur van het Groene Hart. Inmiddels zijn een aantal boeren in de buurt gestopt en is de bestemming gewijzigd van landbouw- naar recreatiegrond. De natuur van het Groene Hart is op de lijst van Unesco gezet en daardoor erg aantrekkelijk geworden voor toeristen uit het binnen en buitenland.

Buitenplaats Kameryck heeft aansluitend aan zijn eigen terrein een boerderij overgenomen waar een sauna en wellness centrum is geopend. Een van mijn twee dochters (inmiddels 28 jaar) is daar General Manager. Dit wellness centrum met de toepasselijke naam Het Wellness Ryck is in het jaar 2036 uitgeroepen als beste en meest duurzame resort van DeBeNeLux (Duitsland heeft zich inmiddels aangesloten bij de Benelux).

Buitenplaats Kameryck is in Nederland, hét begrip voor anders vergaderen. Mijn andere dochter (ook inmiddels 28 jaar) zwaait hier de scepter en samen met een aantal kinderen van het huidige managementteam vormen zij het dagelijks bestuur van de onderneming. Met een eigen outdoor amfitheater welke in no-time wind- en waterdicht gemaakt kan worden, heeft de locatie een nieuwe USP toegevoegd aan haar toch al imposante oeuvre. Daarnaast kan het bedrijf geheel grondstofvrij opereren, waar ik mee bedoel dat er geen water, stroom of gas van buitenaf wordt gebruikt. Alles wordt of zelf opgewekt en/of hergebruikt. Het Pannenkoekenhuis, de kinderboerderij, wellness centrum, het boutique hotel en het totaal vernieuwde congrescentrum met haar amfitheater zijn twee jaar geleden feestelijk geopend door Koningin Amalia (Willem is ons helaas ontvallen).

Tijdens de voorbereidingen en de bouw van zowel het hotel als het wellness centrum zijn er geen bezwaarmakers geweest. Ieder weldenkend mens zag en ziet de kracht en de schoonheid van het Groene Hart. Belangrijk is dan ook te weten dat in 2037 niet de (agrarische) industrie, maar de recreatiesector de motor is waar de economie van Nederland op draait.
De wereld ligt aan onze voeten.

En ik? Ik droom iedere dag en soms, soms komen ze uit.

Mark Haagen

 

P.s. Natuurlijk vieren wij dat we 15 jaar bestaan! Zo bieden wij op 26 juni  50% korting op onze activiteiten Pitch & Putt en voetgolf
Klik hier voor meer informatie. 

 


Terug naar overzicht