Blog
Bij Kameryck

12,5 jaar Kameryck!

Het was een herfstige dag dat ik een eerste gesprek had met Hans. Bij van der Valk Breukelen in de brasserie hadden wij afgesproken. Ik was getipt door een headhunter om eens naar zijn verhaal en plannen te luisteren. Hans was al acht jaar met het plan voor Kameryck bezig. Hij had in die tijd zeker een man of twintig aan de keukentafel gehad om te zoeken naar een juiste partner om het avontuur mee aan te gaan. het was een goed gesprek en er zouden er nog vele volgen. In eerste instantie was het de intentie om de horeca te pachten. Na veel rekenwerk kwamen wij tot de conclusie dat dat niet werkte. De klik was echter zo goed dat Hans vroeg of ik mij wilde inkopen. Dat heb ik gedaan. Het begin van een mooi avontuur, maar ook een onzeker avontuur.

Tuurlijk als ondernemer neem je risico. Toch was dit wel wat onzekerder omdat wij helemaal geen vergelijkingszaken hadden waarbij een bank zich aan kon spiegelen. We serveerden eten maar zijn niet alleen maar restaurant; we verhuren zalen maar waren toen nog niet echt een congreslocatie; we hebben overnachtingsmogelijkheden maar zijn geen hotel. Moeilijk dus om je met andere bedrijven te vergelijken.

Maar de omgeving, midden in het Groene Hart, tussen de weilanden, tussen de driehoek Utrecht, Amsterdam en Den Haag, het prachtige gebouw, de gedrevenheid van ons als ondernemers en al snel een zeer gedreven team om ons heen maakte dat wij een vliegende start hebben gemaakt. Het ging ons voor de wind. Zelfs tijdens alle tegenslagen zoals de crisis hebben wij altijd zwarte cijfers mogen schrijven.

Dit succes resulteerde al snel in plannen om ons pand verder uit te bereiden. Een onderneming als het onze heeft veel spullen (sport en spel) en ook de kantoren en keuken werden echt te klein. Deze plannen hebben wij eindelijk mogen uitvoeren wat resulteert in een prachtig pand waarin wij congressen, familiefeesten, bruiloften en een heerlijk restaurant goed kunnen huisvesten. Een locatie voor iedereen waar samen met een ongelooflijk enthousiast team iedere dag alle gasten worden verwend en verzorgt.

Een bedrijf waar Hans en ik enorm trots op zijn. De twaalf en een half jaar zijn voorbij gevlogen. We hebben gelachen en gehuild moeilijke tijden gekend, maar altijd blijven geloven in de plek en de mensen waarmee we het doen. Een bedrijf wat klaar is voor de toekomst. Klaar voor de volgende twaalf en een half jaar. Wij ontvangen u graag!

Mark Haagen, ook namens Hans


Terug naar overzicht