WKR-Proof evenement of bedrijfsuitje bij Kameryck


Ryckelijk genieten

U bent er vast van op de hoogte dat de belastingdienst de regels omtrent de Werk Kosten Regeling (WKR) heeft verscherpt. Voor u als organisator van evenementen of bedrijfsuitjes en voor ons als locatie lijkt dit negatief uit te pakken. Toch zijn er diverse mogelijkheden om uw uitje of evenement (deels) WKR-proof te maken. Wij helpen daar uiteraard graag bij en hebben enkele aandachtspunten voor u op een rij gezet.

Onderbouw het doel van de bijeenkomst

Elk evenement of uitje wordt georganiseerd met een bepaald doel. In dit geval een zakelijk doel. Zorg ervoor dat duidelijk omschreven is waarom u iets organiseert en waarom dit op een externe locatie moet gebeuren. Documenteer deze onderbouwing, zodat dit altijd terug te vinden is.

Bewaar ook notulen of aantekeningen, zodat naderhand kan worden aangetoond dat het evenement een zakelijk doel heeft gehad. Laat daarbij overbodige informatie weg, het doel en het resultaat van het evenement is voldoende. Wat er op de dag gegeten en gedronken wordt is voor de belastingdienst niet interessant.

Wees creatief met de invulling

Veel elementen kunnen een zakelijk karakter krijgen door de invulling deels aan te passen. Zo organiseren wij een Big Green Egg masterclass, waarbij het informatieve karakter van de masterclass zorgt voor een zakelijke invulling. Dit geldt ook voor onze golfclinic en Expeditie Kameryck. Als u kunt onderbouwen dat in het belang van de teambuilding het samenwerken tijdens deze activiteiten van wezenlijk belang is voor een geslaagde dag, dan kan dit ook.

Pitch & Putt wordt gespeeld via de teambuildingsvariant Texas Scramble. U speelt met verschillende teams van maximaal 4 personen tegen elkaar. Het mixen van spelers uit bijvoorbeeld verschillende bedrijfsdisciplines verhoogt het teambuildingsgevoel. Dit kan ook bij de Expeditie Kameryck, de schietclinic of de andere activiteiten die Kameryck aanbiedt. Zorg er dan wel weer voor dat uitgewerkt wordt wat deze activiteit heeft opgeleverd via een goede evaluatie, en overleg dit vooraf met uw belastingadviseur om misverstanden te voorkomen.

Meerdaagse evenementen

Ook meerdaagse evenementen kunnen WKR-proof gemaakt worden, bijvoorbeeld door de zakelijke invulling van de dagen gelijkelijk over de dagen te verdelen. Er moet wel aangetoond worden dat het overnachten noodzakelijk is, bijvoorbeeld doordat je een zakelijk avondprogramma hebt, of in de ochtend met elkaar het ontbijt gaat (voor)bereiden. Door onze groepsaccommodatie met mogelijkheden voor ‘kampvuur-‘ of ‘open haardsessies’ kan het zakelijke karakter zelfs nog versterkt worden. U overnacht in onze Veldhuysjes en niet in een luxe hotelkamer. Door de informele setting biedt deze locatie ruime mogelijkheden voor diepgang en evaluatie.

Sommige onderdelen van het programma kunnen wellicht niet een zakelijk karakter krijgen, ongeacht de omschrijving of de invulling. Denk hierbij aan een feestavond of een Kerstdiner. Let er dan op dat het programma onderverdeeld kan worden. Het deel wat niet WKR-proof is kunt u bijvoorbeeld onderbrengen in de vrije ruimte. Zodoende beperkt u de fiscale consequenties.

Neemt u voor meer informatie contact met ons op, zodat we samen kunnen bespreken wat voor invulling we uw uitje of evenement kunnen geven. Wij staan voor u klaar en zorgen sowieso voor een geslaagde dag, WKR-proof of niet.

Bereikbaarheid

  • Vanaf de A12 en A2 snel bereikbaar
  • Vlakbij Utrecht en Amsterdam
  • Midden in de natuur

Voorzieningen

  • Ruim 350 gratis parkeerplaatsen
  • Gratis shuttle service
  • Gratis WIFI

Op maat gemaakt

  • Wij denken graag met u mee
  • Per situatie een passende oplossing
  • Kom ook eens op locatiebezoek

Wat onze gasten vinden van Kameryck

“We hebben in een korte periode een onvergetelijke dag neer kunnen zetten, mede dankzij de inzet en professionaliteit van de medewerkers van Kameryck. Op de avond zelf zijn we echt in de watten gelegd. Onze dank!”

Bruiloft

“Zeer vriendelijke en attente gastvrouwen en -heren. Grappig om te zien dat de jongste door de oudere collega’s werden gestuurd op een onopvallende, prettige manier.”

Restaurant