MVO
buitenplaats Kameryck

De MVO verklaring

Buitenplaats Kameryck beschouwt het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als één van de belangrijkste doelstellingen.

Lees meer

Duurzaam

Als locatie die haar prachtige ligging in het Groene Hart koestert, zijn wij het verplicht de omgeving ook te respecteren. Daarom hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Zo draait het nieuwe gedeelte zonder aardgas. Het wordt namelijk van energie voorzien door middel van warmtebronnen. In de winter helpt dat bij de vloerverwarming en in de zomer bij koeling. Alle verlichting is, uiteraard, led verlichting. Ook bijzonder is dat de locatie waterloze urinoirs heeft.  

buitenplaats-kameryck-2019-1.jpg

Catering

Op het gebied van F&B zorgen we ook dat we zo duurzaam mogelijk werken. Zo werken we voornamelijk samen met leveranciers uit de buurt. Waar mogelijk werken we met biologische of streekeigen producten. Zo hebben we een eigen groenten en kruidentuin, Kamerycks appelsap, jam en honing en Kameryck blondbier, een speciaal voor Kameryck gebrouwen bier uit het nabijgelegen dorp Kamerik. 

Samenwerking met Reinaerde

Al vanaf de start heeft Kameryck een samenwerkingsverband met Reinaerde. Zes tot acht pupillen van Reinaerde vinden, onder leiding van twee begeleiders, bij Kameryck een zinvolle dagbesteding. Zij werken in het onderhoud, in de plantsoenen en op de golfbaan of in de keuken. Naast het uitvoeren van deze werkzaamheden wordt er ook aan scholing gedaan. Sommigen stromen na enige tijd door naar een betaalde baan.

De MVO verklaring

De beheersing van de milieubelasting en het beperken van de milieurisico’s zijn een primaire verantwoordelijkheid van het team van Buitenplaats Kameryck. De zorg voor het milieu is een structureel onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen. Alle medewerkers verplichten zich hun werkzaamheden uit te voeren in overeenstemming met de vastgestelde procedures en het daarbij behorende beleid van de onderneming.
Het beleid van Buitenplaats Kameryck is om:

  • Diensten te leveren die voldoen aan en inspelen op de verwachtingen van de bezoekers
  • De bedrijfsvoering op een dusdanige manier uit te voeren, dat het milieu wordt beschermd en dat de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, bezoekers en leveranciers

Green Key normering goud

Buitenplaats Kameryck is reeds enkele jaren gecertificeerd volgens de Green Key met de normering Goud. Dit betekent dat Buitenplaats Kameryck binnen de voor de horeca opgestelde normen excellent presteert op het gebied van duurzaamheid en milieu. Wij zijn van mening dat dit bij een locatie als deze, middenin het Groene Hart, ook niet anders kan. Je leest dit terug in onze MVO-verklaring.

 

kameryck-vogelvlucht-10.jpg
kameryck-koeien-in-weiland-1.jpg